follow us on facebook

© reMIXstudio

http://www.remixstudio.org/files/gimgs/th-146_a-void 02.jpg
1/5 installation geometry 装置的几何结构


a-void (ymx2) | 空·间

Year | 年份: 2014
Location | 地点: Beijing, China | 中国,北京
Status | 状态: Completed | 建成

Type | 类型: installation | 装置
Program | 功能: exhibition | 展览
Size | 规模: 60 sqm | 60平米
Client | 业主: beijing dashilar investment limited | 北京大栅栏投资有限公司

Team | 团队: Chen Chen (陈忱), Federico Ruberto, Nicola Saladino, Liu Dong (刘动), Aniruddha Mukherjee, Alessandro Basile

 
http://www.remixstudio.org/files/gimgs/th-146_a-void 01.jpg
2/5 installation zoom 装置近景


reMIX has been working on the renovation of Yangmeizhu 2 since 2013. As a result of the difficult and time consuming negotiation with the neighbours, the implementation of the project was consistently delayed so the fully renovated residential unit that was supposed to be exhibited in the 2014 Beijing Design Week resulted in an empty skeleton awaiting construction.

由于与邻居交涉的艰难和耗时,项目的实施一再拖延,这一原本应在2014年北京设计周期间完成改造的居住单元还仅仅只有一个空骨架,等待开工。

 
http://www.remixstudio.org/files/gimgs/th-146_a-void 07.jpg
3/5 installation details 装置细部


In such conditions we decided to virtually reconstruct the future configuration of the building through a light installation of wireframe volumes. The different levels and the staircases that spiral around the main double-height space are rendered through the use of white rubber bands that glow in the semi-darkness of the room, only lit up by hidden UV lights.

在这种情况下,我们决定用一个线框组成体量的光装置,虚拟地再造房屋的未来结构。白色橡皮筋仅在紫外灯照射下会发光,我们在封闭室内利用这一点,使得橡皮筋构成的不同的楼层和螺旋上升在两层通高的空间中的楼梯发光。

 
http://www.remixstudio.org/files/gimgs/th-146_a-void 06.jpg
4/5 installation details 装置细部


In the background one can still see the textures of the existing walls, eroded by time and humidity, creating an interesting dialogue between the past and the future of the building.

背景中仅能看到现存墙体的肌理,显露时间和潮湿环境的烙印,营造了一个房屋的过去和未来之间的有趣对话。

 
http://www.remixstudio.org/files/gimgs/th-146_a-void 05.jpg
5/5 installation details 装置细部